Nytt i väskfronten

Nu när Stockholm närmar sig har min kära man gett mig en gåva, en väska från Svenskt Tenn, Hawaii. För att retas lite med honom kallar jag den för min avskedsgåva, hans sätt att tacka mig för att jag lämnar lägenheten i 5 veckor och ger honom lite ro. 
 
Tyget är designad av Josef Frank och för en modevetare nörd som jag är är det extra roligt att få äga en konstverk som denna. När man vet historian bakom herr Frank skapar det ett mervärde till objekten i sig. Visste ni att han även har designat några villor nere i Falsterbo? En är till salu för ca 28 miljoner kronor om någon är intresserad. Don´t mid if I do!
 

Det här med uppdateringar

Det går visst inte så bra för mig att hålla bloggen uppdaterad, men lite då och då kan ni få se ett eller annat inlägg från mig. För tillfället jobbar jag i princip nästan alla dagar i veckan förutom när jag går i skolan, detta görs för fruktan av Stockholm och det dyra storstadslivet. Jag fruktar för hyran, mat och annat som kan komma att spenderas när jag befinner mig i huvudstaden så jag jobbar för att spara till mina fem veckor i Stockholm. Jag åker om 12 dagar! Aaahhh! Dags att börja packa och fixa allt innan jag åker.
 
Jag har gjort en av mina saker i min to do list och det är att boka klipptid, snart kapas en del av håret för en ny resa i Stockholm, sedan har jag ett par saker kvar att boka av men ack, jag närmar mig.
 
Jag jobbar för tillfället mest i Lund och trivs som fisken i vattnet, det är mycket stammisar och kunder som vill ha hjälp och litar på mitt omdöme, jag kan ge stiltips och jag känner att jag gör nytta på jobbet. I helgen var jag på Emporia och insåg att Malmöfolket och framför allt köpcenterfolket är helt annorlunda, folk ville mest handla i fred och det var få som ville ha mina smaktips. Det enda som är synd med Lund är att Johan och Sanna inte är där men Renata och Magnus finns där, och även Sannas mamma, Kerstin, även om jag inte sett henne inne i butiken, trots att vi jobbar nästan vägg i vägg.
 
Ska se om jag hinner lägga upp en bild på mitt nya hår imorgon, tills dess får ni en av mina teckningar inspirerad av mitt vardagsliv i butiken. Enjoy my friends!
 

Att läsa fyra kurser

 Efter att ha läst 150% är det svårt att gå tillbaka till 100%, så denna terminen valde jag fyra kursen med totalvärde av 45hp, vilket innebär studier på 150% 
Förra terminen läste jag extra eftersom mitt arbete fick gå i konkurs, och denna terminen var det svårt att tacka nej till kurser, så jag pendlar mellan kurserna, två arbeten och ett liv som hemmafru. Men ni som läser den här bloggen, mina två kära läsare, ni vet säkert att jag är inte mycket till hemmafru. Jag vägrar laga mat och stökar gärna, men jag älskar att storstäda och pyssla hemma, samt ge min kära make flera uppgifter att göra, som att spika fast tavlor, såga brädor och dylikt, allt för att bibehålla könsrollerna i förhållandet.
 
Om mindre än en månad blir det flytt till Stockholm och överlevnad blir det för min del. Hur ska jag överleva utan min makes matlagning? Får hamna tillbaka i rutinerna med tonfisk i burk och knäckebröd, jag har överlevt på det tidigare så varför inte nu igen? 
 
Min plan är att göra bloggen lite mer aktiv, särskilt under Stockholmvistelse, för att mina två läsare ska i alla fall bli tre, eller fyra, då har jag dubblat mina besökare. Tänk om...
 
Eftersom jag inte hade någon semester i somras längtar jag extra mycket till nästa sommar eller om ekonomin tillåter det, till en solresa i jul/nyår. Åh, drömmer mig bort!
 
 
Ӂrets