2hand butiker

Som ni vet  så har jag en förkärlek till secondhandbutiker och det finns gott om de i Malmö. Idag har de flesta secondhand butikerna ett fantastisk urval och deras inredning påminner mer om en vanlig butik än en secondhand butik. Jag tror att jag absolut hade kunnat tänka mig driva en sådan butik, ha en liten kunkrets och bara njuta av livet. Det är lite av en dröm. Men fram till dess kan jag passa på och njuta av Malmös butiker. De här butikerna vill jag besöka:
 
 
Almis mamma
Västra Rönneholsmvägen 57
Sön- Mån Stängt
Tis - Fre 11-18
Lör 12-14
Denna butiken erbjuder en variation av secondhand och nyproducerade kläder. Här kan man finna både kläder för mamman och bebisen, något som absolut uppskattas. Butiken är liten men inbjudande och inredningen är retrotrevlig. 
 
Tummelisa
Mariedalsvägen 27
Sön-Mån Stängt
Tis-Tors 12-18
Fre 12-16
Lör 11-14
Tummelisa erjuder mest secondhand barnkläder men det finns även lite för damer, om det innebär mammakläder eller vanliga damkläder är jag osäker på. Butiken tillåter 2 barnvagnar i butiken trots att det blir rätt trångt kan jag tycka.
 
Swopshop
Själbodgatan 2c
Mån&Fre 11-16
Tis- Tors 11-18
Lör 11-15
Sön Stängt
Fin koncept med att man byter kläder, dock är jag osäker på hur man gör exakt och jag tror att dubetalar för att lämna in kläder och sedan byter du dina kläder mot andra. Det går även bra att bara handla utan att lämna in, tror jag. Måste besöka och se.
 
Pysen
Idrottsgatan 22
Sön-Mån Stängt
Tis-fre 11-18
Lör 11-14
Googlade mig till denna butiken och den verkar vara spännande, borde spana in den.
 
Myrorna
Finns lite här och där, tror de har öppet alla dagar, butikstider
Här kan man antingen fynda stort eller inte alls, det är rena chansning, men det är alltid värt ett titt. Jag har fyndat jackor, kjolar, skor, ja, lite av varje helt enkelt!
 
Sedan vet jag att det finns en secondhand vid Miljöförvaltningen dock vet jag inte vad den heter eller exakt vart den ligger, men dit vill jag också!
 
Har ni fler tips på bra secondhandbutiker där man kan finna barnkläder, snälla hojta!
 

Trender

Nu kommer jag att skryta lite granna men jag har ett grymt bra öga för att spana nya trender, med andra ord, att se tendenser i samhället. Det är oftast så att jag faller för något, söker som en galning efter varan i en marknad där det är omöjligt att få tag på, då varan är ingen trend och visp, några år senare har vi trenden.
 
Ett bra exempel är mina ballerina skor, sedan 3 år tillbaka har jag inhandlat ballerina med klossklack. Jag älskar att man får upp höjden lite och att det är mer bekväm för mina fötter. Helt platta skor är ingen höjdare varken för fötterna eller ryggen. Så nu tipsar fröken Billgren om ballerina med klossklack, 3 år efter mig. Och visst är de snygga? Tänk om jag kunde unna mig ett par ballerina för lite över 1000:- kronor, det får bli min födelsedagspresent eller morsdaggåva till mig själv!
 
Ett bra tips är skobutiken Footlight, när de rear kan man finna såna här fina skor för ca 400:-, i skinn! Även på Rizzo går det att hitta, minns ni att jag tipsade om det i höstas?
 

Kroppen efter förlossningen

Kroppen gör underverk! Jag trodde det skulle ta flera månader att bli av med magen men fy vad fel jag hade. Jag kunde redan efter några dagar känna att magen hade sjunkit rejält och idag är den nästan ett minne blott. Dock behövs den tränas upp, den är mjuk och putar ut lite granna och jag är grymt sugen på min gamla mage tillbaka. Det är lustigt att titta tillbaka och se hur stor man har varit och utvecklingen, lite nostalgitripp. Alla min gravidveckor finns samlade här, för er som vill bakåt i tiden och läsa. Och mammakilon? Mer än hälften har försvunnit och nu väger jag lika mycket som jag gjorde när jag var i vecka 19! Så med andra ord är det fettet som ska försvinna nu, de andra kilorna var bebis, livmoder, moderkaka och annat smaskens.
 
Förlossningsdagen, några timmar efteråt:
 
10:e Januari, 4 dagar efter förlossning:
 
14:e Januari, 8 dagar efter förlossning
Ӂrets