Cykeln lär mig om livet

Gammal vs. Nytt
Bild lånad med tillåtelse av biltema.se
Jag tar min kära cykel med korgen som hänger snett pga en tragisk olycka och cyklar iväg till skolan. Det är uppförsbacken hela vägen, jag kämpar, jag måste komma i tid, hela kroppen anstränger sig, motvinden försöker stoppa mig, flera gånger tänker jag på att hoppa av och promenera eller lämna cyklen och ta bussen, men nej, jag är en kämpare, jag kämpar mot vinden, mot uppförsbacken, jag kommer fram, andfådd, jag har lyckats. Jag förbannar min tröga cykel, jag önskar mig en ny med stora och kraftiga hjul, en som hjälper mig samtidigt som jag älskar min bedårande cykel med sin sneda korg.

Efter skolan följer jag med Dogan och pumpar upp mina hjul, jag tar tag i min cykel och cyklar iväg, det känns som om jag flyger, jag vill inte stanna, jag vill cykla hela kvällen, hela natten, hela dagen. Nu kan motvinden inte stoppa mig, uppförsbackar gör mig inte klen längre, jag känner styrkan inom mig, jag känner mig fri!

Vad lär jag mig från detta? Jo, att fighta för det man vill ha och ibland behövs det gamla bara putsas upp, man behöver bara ny luft och iväg åker man, utan att någon kan stoppa en, inte ens höstvädret med sina kalla vindar och sina regnstormar. Du kan, jag kan, min cykel kan!
Jag kommer aldrig om att be något
Jag hoppas på att du kan se att jag ger
Jag hoppas att du kan göra detsamma
Jag vet inte vem du är men
Jag gillar överraskningar =)
Ibland känner jag barnet i mig
Men vuxen är man
typ

Blåbärspannkakor

Två underbara dagar tillsammans med älsklingen är uppskattade. Då jag endast får träffa honom på nätterna eller när han är fri så försöker jag se till att kunna få vara med honom så mycket som möjligt.

Jag har insett att han säger inte mycket, någonsin, inte ens under press, men hans handlingar säger och betyder mycket mer för mig. I hans sällskap känner jag mig älskad och visst även om jag då och då önskar att han sa några vackra ord till mig så föredrar jag hans handlingar. Såsom igår när jag vaknade till nylagade blåbärspannkakor eller i förrgår när vi hade en hemma kväll med sushi, godis och film.

En annan viktigt sak är att jag säger inte så mycket själv, jag mumlar det mest när han ligger och sover eller så bloggar jag det istället, ibland i ett påhittat språk som ingen annan förutom jag förstår. Jag har insett att mina drömmar spelar en viktig del i hur min dag blir och därför varje gång de skrämmer eller får mig att må dåligt behöver jag endast öppna mina ögon. Då ser jag dig ligga vid min sida och smått, utan att väcka dig börjar jag krama om dig och jag känner hur jag snabb blir tröstad av din närvaro. Tack.

image256

Jag försöker
Jag mumlar
Jag är feg
Men jag tror att du vet


Crash(!)

Så borde det väl låta när någon sårar en. Förmodligen hör man det också men det är ingenting man tänker på. Jag har insett att jag reagerar likadant varje gång någon nära sårar mig. Oftast har jag varnat de och sagt hur hemskt det känns och om de upprepar det så finns det endast en utväg och det är att frysa ut de ur mitt liv. Även om denna metoden kan kännas hemsk och plågsam så är det den enda sättet att skydda mig från att bli sårad igen.
Min försvaringsmetod använder jag endast mot de som jag har vågat släppa in i mitt liv, de som jag kan berätta intima saker för, de som jag älskar. Dock när de utför de handlingar som sårar inser jag hur korkad jag är. Jag vil gärna tro att om jag ger allt så lär jag få detsamma tillbaka, men så är det aldrig, en gång jag släpper in sårar de och än så länge har jag inte lärt mig läxan.
Dock är en bra sak att jag lär mig från mina misstag och efter att ha blivit djup sårad av någon så kan jag med tiden börja bete mig normalt men jag glömmer aldrig någonsin det som skedde. Men det finns gånger då jag aldrig någonsin mer träffar eller pratar med personen och även om det är svårt och tårarna kan falla så håller jag mig fast vid min beslut genom att minnas händelsen som sårade mig om och om igen.
Jag vet att det är inte en av de bästa metoder men var och en är olika och såhär är jag. Jag ger varningar, berättar hur jag känner och om du inte lyssnar och gör om det så låser jag ut dig.
Svårt att förklara
Tårar som stoppas av ilska
Vill inte om igen
Evig tystnad
Ӂrets